Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Ingredience:

  • 280 g jemně mleté pšeničné celozrnné mouky (Albert Bio)
  • 2 žloutky
  • 60 g namletých vlašských ořechů
  • 20 g namletých mandlí
  • 100 g kokosového oleje
  • 60 g Hery
  • 50 g třtinového cukru (typ muscovado)
  • Vanilkový lusk
  • Citronová esence Just (nebo cit. kůra)
  • 1 vrchovatá PL Moučkový cukr (nebo fruktóza)

Postup:

Třtinový cukr rozmícháme s vodou do jemné řidší kašičky. Kašičku utřeme se žloutky, změklou Herou a kokosovým olejem. Přidáme ½ vanilkového lusku a 2 kapky esence.

Do utřeného tuku vmícháme namleté ořechy a vidličkou nakypřenou mouku.

Necháme uležet v lednici (nejlépe přes noc).

Z těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme při 1800C.

Vychladlé rohlíčky lehce obalíme v moučkovém cukru smíchaný s ½ vanilkového lusku.

Pozn.: Těsto se lehce drobí, rohlíčky musíme tvarovat prsty a přitom pěchovat těsto k sobě. Kdyby se těsto hodně drolilo, prohněteme ho namočenýma rukama.

 

Napsat komentář