Tvarohová buchta

Tvarohová buchta s povidly

Doba přípravy: s robotem 15 minut + cca 40 minut pečení

Hrníčková, vláčná a sytá buchta jako od babičky.

Těsto:

  • 2 hrnky hladké mouky: 1 hrnek špaldové (zn. Natural), 1 hrnek celozrnné pšeničné (Předměřická)
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 1 hrnek mléka pokojové teploty (kravské/rostlinné)
  • ½ hrnku řepkového oleje (máslová Manka)
  • 2 celá vejce
  • 1 prášek do pečiva (dr. Oetkrer – s vinným kamenem/ze zdravé výživy bez fosfátu)

Tvarohová náplň:

  • 2 tvarohy (polotučné)
  • Menší ½ hrnku třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudink v prášku (ze zdravé výživy)
  • 2 celá vejce
  • 1 hrnek mléka (méně, pokud je tvaroh vaničkový)
  • POVIDLA (nejlépe domácí s méně cukru) nebo jinou náplň (sezonní ovoce/marmeláda)

Postup:

Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady.

V druhé míse smícháme ingredience na náplň.

Na plech vlijeme ¾ těsta, poté vlijeme tvarohovou náplň, na tvaroh sázíme lžičkou povidla/ovoce a přelijeme zbylým těstem (cik-cak). Pečeme při 1600C dozlatova.

Napsat komentář