Špenátový koláč bez mouky

Špenátový koláč bez mouky

Tento recept je výbornou alternativou za tradiční quiche, nepoužijete žádnou mouku, tím pádem je koláč lehčí a lépe stravitelný.

 

Doba přípravy: 15 minut + cca 30 minut pečení

 

Ingredience na dortovou formu 27 cm:

  • 2 hrnky nastrouhaných brambor (3 větší brambory)
  • 1-2 nastrouhané mozzarelly (klasic/light)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 menší cibulka
  • 150 g cherry rajčat
  • 200 g špenátu (mražený listový nebo čerstvý)
  • 4 vajíčka
  • mléko na zředění (rostlinné/kravské)
  • oregáno
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř

 

Postup:

Očištěné a oškrabané brambory nastrouhejte (rané brambory mohou být i se slupkou), vymačkejte přebytečnou vodu a ochuťte solí, pepřem a oreganem. Vytlačte do dortové formy a zapečte 9 minut na 190 stupňů.

Mezi tím si rozmrazte špenát nebo čerstvý spařte horkou vodou a ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem, česnekem a cibulkou (může být i orestovaná).

Na zapečené brambory poklaďte trochu mozzarelly, špenát, rajčata a zalijte vajíčky rozředěné mlékem.

Pečte 30 minut a těsně před dopečením posypte zbytkem mozzarelly.

 


 

 

Napsat komentář