Pórková polévka

Doba přípravy 20 minut

V zimních měsících zahřeje, je rychlá, hutná (i místo večeře / oběda), dodá tekutiny a vlákninu.

Ingredience:

  • Velký pórek
  • Sádlo / řepkový olej
  • Drcené ovesné vločky
  • Lněná semínka
  • Zeleninový vývar (kupuju kostky ve zdravé výživě)
  • 750 ml vody
  • Trocha smetany na zjemnění
  • Vajíčko (nemusí být)
  • Špetka himalájské soli, pepř, kořenící směs Nahrin, trocha mletého kmínu nebo podle chuti.

Postup:

Pokrájený pórek necháme zvadnout v rozpáleném hrnci s ½ lžící sádla (oleje) a zalejeme vařící vodou z rychlovarné konvice těsně nad pórek. Přidáme bujón (zeleninový vývar), promícháme do rozpuštění kostky.

Po rozpuštění kostky přidáme hrst ovesných vloček a lněné semínko podle chuti.

Povaříme cca 5 – 10 min (aby vločky nabobtnaly).

Vše lehce rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby zůstala struktura pórku.

Na zahuštění můžeme přidat vajíčko, které do polévky zamícháme a pro zjemněné můžeme přidat trochu smetany.

Napsat komentář