Doba přípravy 20 minut
V zimních měsících zahřeje, je rychlá, hutná (i místo večeře / oběda), dodá tekutiny a vlákninu.
Ingredience:
- Velký pórek
- Sádlo / řepkový olej
- Drcené ovesné vločky
- Lněná semínka
- Zeleninový vývar (kupuju kostky ve zdravé výživě)
- 750 ml vody
- Trocha smetany na zjemnění
- Vajíčko (nemusí být)
- Špetka himalájské soli, pepř, kořenící směs Nahrin, trocha mletého kmínu nebo podle chuti.
Postup:
Pokrájený pórek necháme zvadnout v rozpáleném hrnci s ½ lžící sádla (oleje) a zalejeme vařící vodou z rychlovarné konvice těsně nad pórek. Přidáme bujón (zeleninový vývar), promícháme do rozpuštění kostky.
Po rozpuštění kostky přidáme hrst ovesných vloček a lněné semínko podle chuti.
Povaříme cca 5 – 10 min (aby vločky nabobtnaly).
Vše lehce rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby zůstala struktura pórku.
Na zahuštění můžeme přidat vajíčko, které do polévky zamícháme a pro zjemněné můžeme přidat trochu smetany.