Pohanka s červenou řepou a cizrnou

Pohanka s červenou řepou a cizrnou

Doba přípravy: cca 15 minut

Tip na rychlou a velmi zdravou večeři z ingrediencí „co dům dal“…pohanka lámanka, červená řepa a cizrna v plechovce. Hlavní ingrediencí je pohanka lámanka, řepu a cizrnu můžete obměňovat vždy tím, co doma najdete. Dobré je mít v zásobě luštěniny v plechovce nebo syrové a zavařenou zeleninu (ajvar, lečo,..). Poté můžete vykouzlit xy zdravých večeří. 😉

 

Ingredience pro 1 osobu:

  • 1/2 hrnku Pohanky lámanky
  • 1 menší červená řepa (syrová, pečená, vařená)
  • 2 PL cizrny v plechovce
  • bylinky a pepř na ochucení
  • gorgonzola/niva nebo jiný slaný sýr (na místo soli)

Postup:

Uvařte si pohanku dle návodu, většinou stačí minutku povařit a nechat odstát cca 10 minut. Tím se v pohance uchovají prospěšné látky.

Pokud máte řepu syrovou, přidejte jí do pohanky hned na začátku vaření v opačném případě řepu nakrájejte až do hotové pohanky. Přidejte cizrnu, ochuďte bylinkami (např.tymiánem), pepřem a slaným sýrem.

Hotovo! Jak jednoduché…a rychlá véča je na světě. 🙂

 

Přínos pro zdraví: 

Pohanka je velmi zdravá, pomáhá vstřebávat vitamín C díky rutinu a je bohatá na vápník, železo, fosfor a na vitamíny skupiny B. Doporučuje se v těhotenství. Řepa je účinný antioxidant a je nápomocná při poruchách krvetvorby. Cizrna pomáhá např. udržovat hormonální rovnováhu.


 

Napsat komentář