Perník z cukety

Doba přípravy: 15 -20 minut + cca 40 minut pečení

Ingredience:

  • 3 skleničky hladké mouky: ½ špaldové, ½ pšeničné celozrnné
  • 2 skleničky cukety (jemně nastrouhané)
  • ¼ skleničky třtinového cukru + 1 vanilkový cukr
  • 2 PL medu
  • ½ skleničky oleje
  • ½ skleničky mléka nebo rostlinného mléka
  • 2 vejce
  • Kypřící prášek bez fosfátu (Dr. Oetker – běžně v supermarketech nebo jiný bezfosfátový ve zdravé výživě) + PERNÍKOVÉ KOŘENÍ
  • Trocha soli, trocha prášku do pečiva
  • Dochutit: skořicí, kořením do perníku, vanilka, citronová kůra či esence…

Postup:

Všechny ingredience smícháme dohromady a dáme do vyhřáté trouby na 1800C. Pečeme dozlatova.

Přínos pro zdraví:

Opravdu lahodný perník, v kterém cuketu ani nepoznáte. Cuketa spolu s celozrnnými moukami dodá tělu vlákninu a spousty výživných látek pro tělo. Poté se z perníku nestává jen pochoutka, ale také zdravá svačinka. =)

Napsat komentář