Odlehčené karbanátky v troubě

Odlehčené karbanátky v troubě

Příprava: 15 minut + pečení cca 20 minut

Ingredience:

  • 500 g mletého masa od řezníka (1/2 vepřové, ½ hovězí)
  • 180 g přírodního tofu
  • 50 g sýra (kořeněný jádel, ale nemusí být)
  • 2 vajíčka
  • Trocha jahelná instantní kaše / strouhanky z celozrnné mouky
  • Cibule (podle chuti)
  • Česnek (podle chuti)
  • Sůl
  • Pepř
  • Další koření: majoránka, tymián nebo koření na mletá masa bez soli

Postup:

Nastrouháme tofu, najemno nakrájíme cibulku s česnekem, přidáme maso, vajíčka, případně sýr a zpracujeme. Podle konzistence přidáme jahelnou kaši nebo strouhanku.

Okořeníme solí (když přidáváme jádel, méně solíme), pepřem a oblíbeným kořením.

Vložíme do předehřáté horkovzdušné trouby na 180°C a pečeme cca 20 minut. Můžeme karbanátky v průběhu pečení otočit. Až začnou karbanátky chytat barvu, 1 přeřízneme a zjistíme, zda jsou hotové.

Přínos pro zdraví:

Maso si rozhodně kupujte v ověřených řeznictvích nebo si ho doma sami namelte. Tofu v karbanátkách skoro neucítíte, ale  ušetříte svůj organismus velkou náloží masa najednou. Rozhodně se po těchto karbanátcích budete cítit lépe a méně těžcí. Pro milovníky masa je toto vhodnou alternativou na odlehčení.

Pozn.: Poměry maso x tofu x sýr můžete upravovat podle uvážení a chuti. Jen pozor na příliš sýra, karbanátky se poté roztékají.


 

Napsat komentář