Celerové nebo mrkvové hranolky

Mrkvové nebo celerové hranolky

Doba přípravy: 10 – 15 minut + pečení

Ingredience:

  • 5 velkých mrkví nebo hlava celeru
  • Sůl, pepř, bylinky
  • Můžeme použít kořenící směsi Nahrin od Justu
  • 2 PL stabilního oleje

Postup:

Mrkve/celer pokrájíme na tvar hranolek. Z oleje a koření uděláme zálivku. Vše promícháme ve velké míse, aby se zálivka dostala na všechny hranolky.

Pečeme při 180 – 190°C. Ke konci pečení můžeme posypat např. sezamem. Po vyndání z trouby můžeme zakápnout olivovým olejem nebo dýňovým.

Přínos pro zdraví:

Pokud máte dost klasických příloh, můžete zvolit tuto odlehčenější variantu. Přidáte tím do svého jídelníčku nejen vlákninu, ale např. mrkev, tepelnou úpravou zvedne své antioxidační účinky až 3x.

Napsat komentář