Linecké cukroví

Linecké cukroví

Ingredience:

  • 150 g hladké špaldové celozrnné mouky
  • 150 g hladké pšeničné mouky (Babiččina volba na křehké pečivo)
  • 200 g másla (Farmářské), 1/3 můžeme nahradit Herou
  • 90 g třtinového cukru (typ muscovado) nebo 100 g rýžového sirupu

Postup:

Třtinový cukr rozmícháme s kapkou vody do jemné kašičky. Změklé máslo utřeme s kašičkou.

Postupně vmícháváme vidličkou nakypřenou mouku.

Necháme uležet v lednici (nejlépe přes noc).

Z těsta vyválíme přes potravinovou folii cca 0,3 cm vysokou placku. Vykrajujeme kolečka, srdíčka atd.

Pečeme při. max 1700C.

Vychladlé cukroví můžeme poslepovat domácí marmeládou (jahodovou, rybízovou…)

 

Napsat komentář