Čočka jako příloha s kari

Čočka jako příloha

Doba přípravy: 30 minut

Tahle čočka chutná i NEčočkařům 🙂

Ingredience:

  • 100g čočky (syrové)
  • Cibulka
  • 1 PL sádla
  • 2 KL třtinového cukru
  • 2 kyselé okurky na drobné kostičky
  • 1 KL plnotučné hořčice
  • ½ KL dijonské hořčice nebo nahradit 2 KL plnotučné
  • 1-2 KL kari
  • Sůl, pepř
  • Olivový olej nebo jiný panenský

Postup:

Čočku předem namočíme na 2 – 5 hod. (na obalu) do vody, slijeme a vaříme v nové vodě bez soli.

Na velké a hluboké pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibulku, zaprášíme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme okurky, hořčici a kari. Vytvoříme takovou „čalamádu“.

Uvařenou čočku přimícháme do vytvořené čalamády. Dochutíme solí, pepřem, případně přidáme další hořčici a kari. Do čočky sundané z plotny přimícháme panenský olej (př. olivový).

Můžeme podávat s volským okem a ½ kvalitní orestované klobásky ve vlastním tuku.

Přínos pro zdraví:

Tuto čočku opravdu sní i odpůrci luštěnin, které jsou pro nás velmi důležité. Hlavně obsahují rostlinné bílkoviny, kterých máme nedostatek a podporují trávicí trakt v jeho funkci.

 

Napsat komentář