Celerovo-mrkvová pomazánka

Celerovo – mrkvová pomazánka


Doba přípravy cca 20 minut (podle rychlosti strouhání 🙂 )

Svěží pomazánka i pro ty, kteří celer nemají rádi.

Ingredience:

  • 2 – 3 mrkve (podle velikosti)
  • Menší celerová hlava
  • bílý jogurt + zjemnit majolkou light nebo můžete použít i Lučinu jogurtinu
  • trošku citrónové štávy
  • sůl
  • pepř
  • na dochucení můžeme použít i česnek

Postup:

Nastrouháme najemno mrkev a celer (pro zjemnění chutě můžeme přepařit vroucí vodou). Vmícháme jogurt, majolku light a dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a česnekem.

Přínos pro zdraví:

Tato pomazánka obsahuje hodně vlákniny díky kořenové zelenině a spoustu antioxidantů. Celer si i při přepaření zachovává vitamíny a mineráli hlavně C, B1,2 a 6, draslík, kyselinu listovou atd. Pomáhá při vysokém tlaku, zácpě, vysokém cholesterolu a působí preventivně proti rakovině žaludku a tračníku.

 

Napsat komentář